čtvrtek 4. února 2016

Plně funkční a navíc designově vyvážené markýzy dodají fasádě vašeho domu šmrnc

Markýzy patří k velice oblíbeným stínícím prostředkům, které se nejčastěji montují na terasy, balkony či před prosklené výlohy obchodů, restaurací nebo kaváren. Vzpomeňte na kávičku, kterou jste si dávali ve Středomoří či u Jadranu během horkého odpoledního žáru. Chránila vás markýza? Určitě ano. Z teplomilných krajů totiž tento vynález pochází. Již staří Římané věděli, jak se bránit před spalujícími slunečními paprsky - vymysleli markýzy.


Markýza
Markýza
A dnes už je markýza součástí středoevropských zahrad nebo teras. Navíc je velice estetickým prvkem, jenž dotváří celkový dojem z budovy či fasády, na kterou je umístěn. Markýzy dodávané společností Climax mají mnoho barevných odstínů, typů zavěšení či zabudování a rozmanitých typologií ovládání. Pro podrobnější popis produktů, který vám usnadní výběr vhodné markýzy, navštivte webové stránky Climax.cz.
K dispozici jsou kloubové markýzy, kazetové markýzy a boční markýzy. Kloubové markýzy mívají zpravidla výsuvnou konstrukci s kloubovými rameny, jež se dá upevnit buď na strop, stěnu, nebo krokev. 

Akrylová textilie je vyvedena v široké barevné škále s možností volby zákazníka. Kloubové markýzy se dají ovládat ručně, nebo automaticky. Motorické ovládání je řízeno dálkovým ovladačem, případně vypínačem na stěně či řídící automatikou.  

Kazetové markýzy jsou rovněž výsuvné konstrukce s kloubovými, opatřené navíc ochrannou kazetou. Ostatní vlastnosti jsou podobné typologie jako u kloubových markýz. Boční markýzy jsou určeny pro boční stínění a vytvoření soukromí například na terase, balkoně či zahradě. Konstrukce spočívá v boxu, do něhož se navíjí látka. Box bývá kotven na fasádu domu, nebo do speciálních kotvících sloupků. Tyto typy markýz se ovládají jedině ručně. Podrobné vlastnosti jsou popsány na internetových stránkách Climax.cz.    

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.